Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

„Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” kiállítás a Budai Várban

Április 20-án a Budapesti Történeti Múzeumban az épített és természeti környezetünkhöz kapcsolódó képzőművészeti alkotásokból megnyílt a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) által 20. alkalommal megrendezett kiállítás. A barokk csarnokban megrendezett tárlatra az ország általános- és középiskolás tanulói által készített művészeti alkotásokkal, környezetvédelmi tárgyú dolgozatokkal lehetett pályázni. A több ezer benyújtott alkotás elbírálása minden eddiginél nagyobb dilemma elé állította a zsűrit.

A kiállítást Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetségének elnöke nyitotta meg, akit a legeredményesebb magyar környezetvédő szakemberként ismertük meg az elmúlt évtizedekben. Ráday Mihály a kiállítást megnyitó szavak után elsőként Bukodiné Sólyom Ilona tanárnőnek, a Szalézi Gimnázium tanárának adott át elismerést azért a rendkívül eredményes művészeti és környezetmentő munkáért, amelyet Kazincbarcikán és a környező településeken végez. Az iskolákban megindult eredményes környezetformáló munkának ma két vitathatatlanul legeredményesebb centruma van, a kazincbarcikai Szalézi Gimnázium és a Tapolcai Általános Iskola – állította a szövetség elnöke.

A kiállításhoz kapcsolódóan a Hungaria Nostra támogatásával megjelent az elmúlt néhány év legkiemelkedőbb alkotásaiból készített színvonalas album, amelyben a Szalézi Gimnázium számos diákjának alkotásai vagy dolgozatai is szerepelnek. A kötetben megjelent Punk Enikő, Soós Klaudia Gréta, Anga Adrienn, Berentés Dániel, Polonkai Eszter, Forgony Anna, Tamás Judit, Lesinszky Lukács, Vápenikova Simona, Bónizs László, Szatmáry Franciska, Frank Marianna, Csiszárik Katalin és Mihalik Eszter alkotása, illetve tudományos dolgozata. Iskolánk tanulói közül idén négy diák munkáját díjazták; Polonkai Ádám 7. osztályos tanulónk 1. helyezést, Divinszky Dalma 11. osztályos 2. helyezést, Hegedűs Zsuzsa 10. osztályos 2. helyezést, míg Hegedűs Edit 9. osztályos tanítványunk 3. helyezést ért el.

Gratulálunk Bukodiné Sólyom Ilona tanárnő országos elismeréséhez, a kiállításon díjazott és a könyvben megjelent dolgozatok alkotóinak eredményeihez! A kiállítás a Történeti Múzeum barokk csarnokában május 4-ig tekinthető meg. Örömömre szolgál, hogy a kiállítás megnyitóján – Fancsik Józsefnek, a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület elnökének társaságában és meghívására – személyesen is részt vehettem.

Petróczi Gábor
igazgató

[flagallery gid=134 name=”Gallery”]

admin On április - 22 - 2013

Categories

Hírek, Kiemelt, Mi történt?

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...