Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Nagyszabású szalézi vetélkedő döntőjére került sor április 20-án Óbudán, a Don Bosco Szalézi Tartomány központjában.


A fél éve megkezdődött négyfordulós vetélkedőre 100-nál több csapat nevezett, amelyek közül a 30 legkitartóbb csapat jutott el a döntőt megelőző 3. forduló végéig. A sikeresen szereplő csoportok többsége a szalézi iskolákból került ki, bár sok katolikus iskolából (Budapest, Keszthely, Jászapáti, Munkács, stb.) is érkeztek versenyzők. A tartományfőnökségen megrendezett döntőbe a legeredményesebb 12 csapat került. A Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumot a 12. osztályos „Feltörekvők” Veres Nikoletta, Lukács Dorina és Kaulics Boglárka összetételű csapata, és a többségében 9. osztályosokból álló „Szalézi Barcika” nevű csoport képviselte Szabados Nóra, Kerekes Anna és Hilóczki Zsuzsanna részvételével. Ők dicséretes szereplésükkel az 5. és 8. helyen jutottak a döntőbe. A szaléziak megtelepedésének 100. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi vetélkedő azonban azért kapta az „Utolsókból lesznek az elsők…” címet, mert a döntőben minden csapat elveszítette az eddig megszerzett pontjait, és elölről kezdődött az izgalmas pontgyűjtés.

A tartományfőnökségen rendezett vetélkedő első fordulójában közel kétórás írásbeli megmérettetés, majd az összes csapat egyidejű részvételével Don Bosco életét, a szaléziak történetét, a szalézi szellemiséget tartalmazó, konstruktív feladatokkal, közös tánccal végződő forduló várt a szereplőkre. A versenyzők azonban mégis a döntő utolsó feladatára készültek a legnagyobb izgalommal, amelynek keretében minden csapatnak be kellett mutatnia egy-egy előre koreografált háromperces némajátékot, amelynek témáját Bosco Szent János életéből kellett venniük. A jelmezes némajátékok nagy sikert arattak a közönség és a zsűri körében, a közönség pedig izgalommal találgatta, vajon az életpálya mely részét mutatja be a pantomimjáték. „Feltörekvő” csapatunk sikerrel énekelte el némajátékban a Don Bosco himnuszt, míg a „Szalézi Barcika” három leánnyal játszotta el a torinói fiúk megszelídítésének szép történetét. Bemutatóink során Hilóczki Zsuzsi és Lukács Dorina Müzli atya reverendáját kölcsönözve személyesítették meg hitelesen Don Bosco-t, míg társaik a don bosco-i szellemiséget mutatták be. A barcikai színeket képviselte még a Don Bosco Iskola „Ctrl f” elnevezésű csapata is, amely a hatodikként jutott a döntőbe.[flagallery gid=135 name=”Gallery”]

A szalézi iskolákban tanuló több száz diákot, több tucat pedagógust és minden szalézi iskolát megforgató jubileumi csapatverseny főnyereménye egy torinói utazás volt, amelyet az Albertfalvi Don Bosco Iskola „Farkasok” csapata nyert meg. Csapataink közül, a „Feltörekvők” a dicséretes 4. helyet, a „Szalézi Barcika” a 9. helyet a „Ctrl f” pedig a 12. helyezést érte el. A verseny zsűrijében Ábrahám Béla tartományfőnök atya és Vitális Gábor vikárius atya is részt vettek. Az „Utolsókból lesznek az elsők” vetélkedő jó hangulatban, nagy sikerrel zárult, és teljes mértékben elérte célját: a szalézi szellemiség, Don Bosco pedagógiai elvei ismét fiatalok széles köréhez jutott el.

admin On április - 22 - 2013

Categories

Hírek, Kiemelt, Mi történt?

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...