Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Június 14-én a Szalézi Gimnáziumra is ráköszöntött az utolsó tanítási nap, amely – a nevelőtestület és a vezetés által kezdeményezett újítás révén gazdag programokat hozott magával. Az utolsó napon feledés homálya borult a magyar és matematika, földrajz és fizika, történelem és testnevelés órák megszokott rendjére. A végre beköszönő napfényes reggelt a gimnázium diákjai „tanévsirató” műsorral kezdték. Minden osztály rövid tréfás, zenés műsorban siratta el az elmúlt tanévet, zengte a szalézi dicsőségét, hirdette tanáraink zsenialitását. Ami azt illeti, mindhárom dicséretet példásan elzengték, méltatva a gimnáziumi élet vidámságát. Hallhattuk Demis Roussos dalát a bukott diákról, a Kávészünet Hollós-Korvin Lajos-átdolgozását a tanév szépségeire adoptálva, a Beatrice tanévsirató dalát „Azok a boldog szép napok, ég veled!” címmel, vagy a Rómeó és Júlia-musical átköltéséből készült „Lehetsz diák…” c. örökzöldet és sok más halhatatlan művet! Tapsolhattunk Byalexnek az ő kedveséről szóló dala átértelmezéseinek „Az én kettesem…” vagy „Az én iskolám…” címmel:

„Az én iskolám egy olyan suli, hol
minden nap tiszta buli, ettől jó hely az a suli,…
az én iskolám, ez az én iskolám…”

Az elhangzott dalok szövege : Tanévsirató dalok

A gimnázium diákjai és tantestülete 11.00 órától tanévzáró szentmisén vettek részt a Szent Család templomban, ahol a hűvös falak között jól esett átgondolni – immár komolyan – a tanévben történteket, meghallgatni a mindenki által kedvelt Vitális atya prédikációját az emberségről, a szeretetről, a kapaszkodóról, az iránymutatóról, még egyszer meghallgatni a gimnázium ének- és zenekarát, és jó volt még egyszer együtt elénekelni az Ave Maria-t. A legzajosabb sikere mégis talán az igazgatói szónoklatnak volt, amely (teljes terjedelmében közölve) így hangzott: „Szeretném bejelenteni, hogy vége a tanévnek!”

Az ebédet követően a diákság – szárnyra kapva – elhagyta az iskolát, vidámsággal telve kezdték meg a vakációt. A tantesület azonban még dolgozik. Először – a pedagógusok kezdeményezésére – Buczkóné Pásztor Melinda, a Megyei Pedagógiai Intézet fejlesztőpedagógusa adott tanácsokat a sajátos nevelési igényű tanulók neveléséhez és oktatásához. Igaz, mindössze nyolc ilyen tanulója van a Szalézinek, de segítésük, szakszerű nevelésük érdekében mégis kiemelten fontosnak tartjuk a tantestület ilyen irányú ismereteinek fejlesztését is. Végzetül a délutáni órákban került sor a nevelőtestület konferenciájára, ahol a pedagógusok minden osztály minden diájának eredményeit véglegesítették, megbeszélték magatartásuk és szorgalmuk értékelését. Erre a hagyományos napló oldalainak forgatása helyett a digitális napló tanulói oldalainak kivetítésével kerül sor a Szalézi Gimnáziumban.

Az iskola világában kevésbé jártasak most azt gondolhatják: ma bezárjuk a gimnáziumot. Ezzel szemben június 17-től hat osztály érettségi vizsgája kezdődik meg, majd a 25-i  bizonyítványosztást követően 27-én kerül sor a tanévben végzett munka értékelésére és a tanév bezárására. Ezt követően követjük tanítványainkat, és számunkra is megkezdődik a VAKÁCIÓ!

[flagallery gid=146 name=”Gallery”]

admin On június - 14 - 2013

Categories

Gimi, Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...