Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Október 24-én egy napon két jelentős eseményt ünnepelt a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium tanári kara és diáksága: a szalézi centenáriumi év jubileumi programjával egybekötve került ugyanis sor a gimnázium energetikai korszerűsítésének lezárására.

Az eseményt számos egyházi, városi, járási, tankerületi vezető, igazgató, képviselő tisztelte meg jelenlétével, ki kell azonban emelnünk P. Ábrahám Béla SDB tartományfőnök atya és Szitka Péter polgármester úr megjelenését.

Az ünnepség nyitórészére a napfényes iskolaudvaron került sor, ahol Szitka Péter polgármester úr köszöntötte a jelenlévőket, és átadta a felújított, megszépült épületet. Elmondta, hogy a korszerűsített épület teljes hő és tetőszigetelés kapott, kicserélték az összes nyílászárót, megújult a lábazat és a falburkolat, és sor került a belső gépészeti és fűtéskorszerűsítési munkákra is. Azt kívánta a diákoknak, hogy sok ezer örömteli pillanatot éljenek át a megújult falak között.

 Ezt követően Ábrahám Béla tartományfőnök atya köszönte meg az együttműködést a városi önkormányzat, a polgármesteri hivatal és a rekonstrukciót kivitelező cég vezetőinek, megköszönte továbbá a türelmet a diákoknak és a nevelőtestületnek. Elmondta, hogy a szaléziak számára külön öröm az, hogy a rekonstrukció lezárását a szalézi centenárium évében egy szalézi emlékkiállítással kapcsolhatják össze. Őt követte Petróczi Gábor igazgató úr, aki arról beszélt, hogy a gimnázium vezetői és tanári kara sok éve vár erre az örömteli pillanatra. Megemlítette a Jókai épületében eltöltött emlékezetes időszakot, és átvette a gimnázium számára az új köntösbe öltözött épületet.

A kettős ünnep második részében az iskola épületében került sor az „Utolsókból lesznek az elsők” c. szalézi centenáriumi kiállítás megnyitására, amely a szaléziak magyarországi megtelepedésének 100. évfordulójára készült, és az ország számos helyén megfordult már. A szaléziak az úgynevezett „dobozos kiállításon” egy templom szentélyét építették föl a gimnázium szűk aulájában papírdobozokból, amelyeken a szalézi száz év egy-egy jelentős eseménye, jeles személyisége, egy-egy míves szalézi gondolat olvasható. A gimnáziumban felépült kis templomnak világító üvegablakai, boltozatos bejárata és oltára is van. A kiállítás megnyitásaként Bertáné dr. Varga Judit történész-muzeológus, a kiállítás megálmodója és tervezője tartott rövid érdekes tárlatvezetést a kiemelt vendégek és a sajtó számára.

A kiállítás december közepéig tekinthető meg a gimnázium 1. emeleti aulájában és folyosóin.

 

[flagallery gid=157 name=”Gallery”]

admin On október - 24 - 2013

Categories

Hírek, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...