Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Andrásfalvy János, gimnáziumunk nevelési igazgató helyettese nyitotta meg 2013.december 11-én a Folt Hátán – Folt Klub adventi kiállítását.

Munkáik igazi adventi hangulatot teremtettek a Galériában. Énekkarunk, a karácsony dalok előadásával segítette a karácsonyra hangolódást.

A kiállított munkák nagy része ólomüveg-technikával készült, szent karácsonyi témában. A szent család, és a madonnaábrázolás többféleképpen is megjelenik.

A selymes, finom munkák elkápráztatják az érdeklődőket. Minden évben advent idejében a foltvarrók varázsolják el Galériánkat.

 

A Klub 2002-ben alakult, Pácz Jánosné vezetésével. A kezdeti létszám 10fő volt, a tagok személye változó. Jelenleg 12 asszony munkái láthatók tárlatunkon.

Pácz Jánosné Ibolya a klub vezetője több településen tart tanfolyamot foltvarrásból, gyakran hívják szakmai napokra előadónak megyénk nagyobb városaiba.

A Klub munkáiból évente több alkalommal rendeznek kiállítást Kazincbarcikán és a környező településeken. Szendrő, Rudolftelep, Izsófalva is vendégül látta már őket. 2009-ben Nyíregyházán, az Art Misszió Alapítvány kiállítótermében állíthattak ki.

Rendszeres résztvevői a Gyermekek Háza által meghirdetett nagyobb rendezvényeknek. Rendszeresen szerveznek nyílt foltvarró napot a megyében élő foltvarrók részére. Ezen a napon a klubtagok saját ötleteik alapján készített munkáikat tanítják a résztvevőknek.

Csatlakoztak az Osztrák Foltvarró Céh elnökének kezdeményezéséhez, a „Varrjunk a szabadban” világméretű felhíváshoz, mely minden év június 3. hétvégéjén kerül megrendezésre.

A klubtagjaik rendszeresen képzik magukat, részt vesznek szakmai napokon, foltvarró táborokban, régiós találkozókon. Tagjai a Magyar Foltvarró Céhnek.

Hetente találkoznak, ahol megosztják egymással ötleteiket, szívesen öltögetnek együtt.

2011-ben baráti találkozóra voltak hivatalosak a Sárospataki Pille Foltvarró Körhöz. Áprilisban a sárospataki foltvarrók baráti találkozóra érkeztek hozzájuk.

Csatlakoztak a Kazincbarcikai Egyesületek Fórumához. A 15 éves évfordulóra elkészítették zászló formájában logójukat. Aktívan részt vesznek a Civil Klub által megrendezett „Önkéntesek hete” rendezvényein. Részt vettek a Művelődési házak nappala- éjszakája programban.

 

A kiállítás anyagát december 19-től a Szent Család templomban is megtekinthetik.

 

A foltvarrás megnyugtat, szépérzéket fejleszt, közösséget formál.

Kívánok sok türelmet, szeretetet a továbbiakhoz! Köszönöm, hogy gimnáziumunkban az adventi időszakot hangulatosabbá varázsolták!

 

Bukodiné Sólyom Ilona

 [flagallery gid=160 name=”Gallery”]

 

Balla Árpád On december - 13 - 2013

Categories

Gimi, Gimigaléria, Kiemelt

Tags

Related Posts

  • No related posts found

Comments are closed.

  • Digitális Napló (E-kréta)
  • Menzarendelés
  • LanguageCert
  • Gimnáziumi fórum
  • Facebook
  • Youtube
  • RSS

Alkalmazások

  • Menüválasztás!!!
  • Gimnáziumi fórum
  • Digitális napló.
  • Angol nyelvvizsga vizsgahely
  • Jelentkezés fogadóórára
  • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
    Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...