Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Pályakép

 1948-ban született Hajdúnánáson. 1967-ben érettségizett a helyi Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium és Szakközépiskola mezőgazdasági gépszerelő osztályában. Majd tanulmányait 1968 őszén – egy tizenegy hónapos, úgynevezett előfelvételis katonai szolgálat letöltése után –a Nyíregyházi Tanárképző Főiskola magyarorosz szakán folytatta, ahol 1972-ben végzett.

A diploma megszerzése után a kazincbarcikai Központi Általános Iskolába került. Itt a szaktantárgyai tanítására kapott határozatlan idejű megbízást. Folyamatosan osztályfőnöki feladatokat is ellátott, valamint kezdetektől fogva részt vet a felnőttoktatásban is.

Szakmai munkája elismeréseként 1975-ben a várostól „Kiváló Ifjú Pedagógus” kitüntetést kapott, majd egy évvel később az oktatási miniszter „Dicsérő Oklevele” kitüntetésben részesült.

1976 és 1979 között egy tartós kiküldetés keretében az akkori Szovjetunió Kelet-Szibériai területén, Uszty-Ilimszk városában a KGST-országok közös beruházásában épülő Fa- és Cellulózipari Kombinát építésén dolgozott mint tolmács, illetve nyelvoktató. A külföldi kiküldetés letelte után továbbfolytatta munkáját a Központi Általános Iskolában. Feladatainak köre valamelyest bővült, mivel időközben osztályfőnöki munkaközösség-vezetői megbízást is kapott.

1983 júliusában a Ságvári Endre Gimnáziumba került. Itt elsősorban orosz nyelvet tanított főként a speciális orosz nyelvi tagozatos csoportoknak, valamint a gimnáziumunk felnőttoktatásába is bekapcsolódott. Egy ideig az iskola honvédelmi szakkörét is vezette. Tanítványai rendszerint jól szerepeltek az OKTV-és versenyek megyei és országos fordulóin. Sokan tettek középfokú nyelvvizsgát, volt olyan csoportja is, ahol kivétel nélkül minden diák megszerezte a középfokú nyelvvizsga-bizonyítványt.

Időközben igyekezett a szakmai ismereteit tovább bővíteni. Ez elsősorban a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen az orosz nyelv és irodalom szakos középiskolai tanári oklevél megszerzését jelentette. Iskolánkban az 1990-es évek második felétől egy pár évig szünetelt az orosz nyelv oktatása. Pályája utolsó éveiben azonban gimnáziumunkban újból elindult az orosz nyelv tanítása, így egy orosz nyelvi csoport oktatásával is bővülhetett a munkaköre.

 Időközben könyvtárostanári képesítést, majd oktatási informatikus végzettséget szerzett, és szakképzettségének megszerzését követően a könytárostanári munkakört is betöltötte. A könyvtári munka mellett körülbelül egy évtizedig folyamatosan szerkesztette gimnáziumunk honlapját; ellátta a tankönyvfelelősi teendőket, illetve egyéb oktatás-informatikusi feladatokat.

Jelenleg Kazincbarcikán sok hasznos elfoglaltsággal tölti nyugdíjas éveit feleségével; két leánya családjával külföldön él, akiket gyakran meglátogatnak.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Gimnáziumi fórum
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Gimnáziumi fórum
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...