Logó

Szalézi Szent Ferenc Gimnázium

3700 Kazincbarcika, Jószerencsét út 2.

Pályáját 1979. augusztus 16-án kezdte meg a Ságvári Endre Gimnáziumban történelem-orosz szakos tanárként, majd francia nyelvtanári végzettséget és közoktatási vezető képesítést szerzett.  Pedagógusi munkáját 2019. augusztus 31-én fejezte be a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban, ahol 40 évet töltött a diákok nevelésével és oktatásával.

Már kezdő tanárként osztályfőnök lett, és pályafutása alatt nyolc osztályt vezetett az érettségiig. Tanári pályája színes és sokrétű. Számos megbízatással és feladattal bízták meg az évek során.

Tanítványai közül számos diák ért el felnőttként szakmai sikereket. Legjobb tanítványai közül egy tanuló a történelem OKTV országos döntőjében 4. helyezést ért el, francia nyelvből pedig egy diákja első helyezést szerzett.

A tanítás mellett élénk szakmai tevékenységet végzett. 20 évig megyei történelem szaktanácsadóként is dolgozott. Aktív részese volt a kétszintű történelem érettségi követelményrendszer módszertani kidolgozásának. Számos továbbképzésen sajátíttatta el a borsod és heves megyei kollégákkal az új vizsgáztatási formát. Megyei szaktanácsadóként naprakész információkkal látta el kollégáit, érdekesebbnél érdekesebb előadásokat szervezett neves előadók bevonásával. Vizsgáztatóként is kivette részét a közoktatási rendszer működtetéséből: évtizedeken át érettségi vizsgaelnökként, emelt szintű vizsgáztatóként történelemből, oroszból és francia nyelvből, sőt az észak-magyarországi régióban éveken át francia nyelven szervezett történelem érettségin is vizsgáztatott.

Szakmai–módszertani folyóiratokban és kiadóknál rendszeresen publikált, így a Raabe Klett Kiadónál és a Menedzser Praxis Kiadónál jelentek meg írásai. Újszerű tankönyvet írt feleségével közösen a matematikai kompetenciák fejlesztésére a történelem tantárgy segítségével. A diákok és pedagógusok körében népszerű Zanza.tv történelem 9. és 12. évfolyamának szakmai lektorálása is az ő nevéhez kötődik.

Aktív résztvevője volt a pedagógus-életpálya kidolgozásának, lényeges szerepe volt a minősítési rendszer fejlesztésében, a minősítő szakértők képzésében és vizsgáztatásában. A pedagógus életpályamodellben az ország első száz mesterpedagógusa közé került.

Mesterpedagógusként kollégái elismerését vívta ki azzal, hogy az iskola szinte valamennyi pedagógusának érdemi segítséget nyújtott portfóliójuk kidolgozásban, szakmai lektorálásával és a védésre való felkészüléssel.

Köszönjük sokrétű, szerteágazó eredményes szakmai tevékenységét!

 

Kazincbarcika, 2019. június 30.

 • Digitális Napló (E-kréta)
 • Menzarendelés
 • LanguageCert
 • Gimnáziumi fórum
 • Facebook
 • Youtube
 • RSS

Alkalmazások

 • Menüválasztás!!!
 • Gimnáziumi fórum
 • Digitális napló.
 • Angol nyelvvizsga vizsgahely
 • Jelentkezés fogadóórára
 • Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban:
  Kattintson a képre ! Menő menza a Szalézi Szent Ferenc Gimnáziumban

A sagim.hu oldal nyu

Kedves Látogató! A sagim.hu oldal a továbbiakban nem frissül, kérjük, látogasson ...

Menzások, figyelem!

A következő árváltozás lép életbe a tanév első napjától (09.01.): ...

Menzások, figyelem!

A szeptemberi étlap már elérhető. A mai naptól augusztus 25. ...

Javító-, osztályo

A javító-, különbözeti-, és osztályozóvizsgák (ez utóbbi csak az egyéni ...

Ságváris Öregdiá

Már csak két hét, és itt a nagy nap. Íme, ...